19.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориФилип Виденов ще води българската делегация в Грузия

Филип Виденов ще води българската делегация в Грузия

Това стана ясно по време на официалното представяне на новия изпълнителен директор на БФБ

Новият изпълнителен директор на Българската федерация по баскетбол Филип Виденов ще води родната делегация в Грузия за старта на Евробаскет 2022. Това заяви президентът на родната централа Георги Глушков по време на днешната пресконференция, която бе уважена от двамата в Пресклуб България, в София.

„Не ме интересува как се подготвят. Те всички са професионалисти. Все пак те представят България, така че аз смятам, че те са се подготвили по най-добрия начин. Това го взимам като даденост. Европейското първенство е доста сериозен турнир, със силни отбори, състезатели от всички краища на света. Очаквам да се представим достойно. Филип Виденов ще бъде водач на групата в Тбилиси, аз ще ги чакам в Берлин„, заяви Георги Глушков относно очакванията си преди европейското.

Все още нямам толкова наблюдения. Тази седмица от мачовете ще видя за какво става въпрос. Говорил съм с някои от момчетата, за подготовката съм съгласен с г-н Глушков, че те са професионалисти и всеки знае от какво има нужда и трябва да е готов на максимум. Относно класиране и представяне, другите отбори наистина са много силни, не че ние сме слаби, но ако играем както трябва и както показахме в последните срещи, каквото и да е класирането, мисля, че можем да се гордеем. За щастие с такива силни съперници мотивацията просто е там„, добави Филип Виденов.

България ще се изправи срещу Испания на 1 септември от 14.30 ч. в първия си мач на европейско първенство след 11-годишна пауза. Останалите противнци на „лъвовете“ в група А са Турция, Белгия, Черна гора и Грузия.

Преди Евробаскет 2022 представителният ни тим ще има два двубоя от предквалификациите за шампионата на Стария континент през 2025 г., които ще бъдат съответно на 25 август срещу Кипър и на 28 август срещу Румъния в „Арена Самоков“ от 19.00 ч.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани