20.8 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияФилип Виденов с ръководен пост във федерацията

Филип Виденов с ръководен пост във федерацията

Бившият национал ще поеме фукциите на изпълнителен директор на БФБ

Eдна от легендарните фигури в българския баскетбол Филип Виденов получaва ръкововоден пост в БФБ. Бившият играч на Реал Мадрид и Цървена Звезда ще поеме функциите на изпълнителен директор на родната централа.

Филип Виденов е един от най-титулуваните баскетболисти на България от близкото минало. Роден през 1980 г., кариерата му минава през Дунав, Western Kentucky в NCAA, Сплит (Хърватия), Нанси (Франция), Текелспорт (Турция), Каха Сан Фернандо (Испания), Риети (Италия), Гранада (Испания), ФМП (Сърбия), Асеко Проком (Полша), Одрин (Турция), Лукойл Академик, Красние Криля (Русия), Левски, Азад (Иран), Aрак (Иран), Петрохими (Иран) и Берое.

Шампион и носител на Суперкупата на България с Лукойл Академик, първенец на Иран, носител на Суперкупата на Полша, има и Купата на Франция, многократен участник в Мача на звездите в страните, в които играе.

С националния отбор на България играе на три финални турнира на Евробаскет – през 2005 г. в Сърбия и Черна гора, през 2009 г. в Полша и 2011 г. – в Литва. През 2006 г. става Баскетболист №1 на България.

През 2015 г. е избран за посланик на „Спешъл Олимпикс“ в България. През 2016 г. е утвърден за спортен директор на Дунав Русе. Част от 10-те най-добри играчи на България на изминалото десетилетие.

Филип Виденов ще бъде представен официално от президента на БФБ Георги Глушков на пресконференция в понеделник (22 август), в Пресклуб България, в София.

Снимки: ФИБА

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани