23.8 C
София
понеделник, май 6, 2024
НачалоНационални отбориФИБА постави Костадинов сред 8-те играчи, които трябва да гледате на европейското...

ФИБА постави Костадинов сред 8-те играчи, които трябва да гледате на европейското в Грузия

Анализаторите очакват крилото да бъде сред водещите реализатори на турнира

Европейските първенства при подрастващите се завръщат през това лято след 2-годишна пауза, заради пандемията от коронавирус. Следващият шампионат на Стария континент, в който ще има българско участие ще бъде този в Дивизия Б при младежите. Турнирът ще бъде от 15 до 24 юли в Тбилиси (Грузия).

Броени дни преди старта на надпреварата от ФИБА обърнаха внимание на 8 млади баскетболисти, от които са очаква да бъдат сред лидерите за отборите си. Сред тях е и Константин Костадинов.

Ето какво пишат анализаторите за младежкия ни национал:

Константин Костадинов наскоро завърши първия си сезон като професионалист. Освен това, вече играе и за мъжкия национален отбор на България. Крилото бе сред лидерите на предишните шампионати при подрастващите, като се очаква и сега да бъде един от най-добрите играчи на европейското. 203-сантиметровият баскетболист може да разсича защитите на съперниците и е отличен реализатор при стрелбата в транзиция. Освен това, може да превъзхожда защитниците с физика, като стига до коша и с техника, която му помага да отбелязва повече. Върши добра работа и в защита. 

Въпреки че стрелбата от тройката е нещо, което Костадинов трябва да подобри, той спокойно може да завърши сред най-добрите реализатори в турнира. В Тбилиси крилото ще има до себе си съотборника си Емил Стоилов, с който играе и в мъжкия представителен тим. Заедно те ще опитат да върнат България в Дивизия А за първи път от 2015 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани