11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориЖребият за Евробаскет при подрастващите на 6 февруари (видео)

Жребият за Евробаскет при подрастващите на 6 февруари (видео)

Ясни са домакините на шампионатите, които ще се проведат през лятото

Националните отбори на България до 16, 18 и 20 години ще научат през следващата седмица съперниците си на предстоящите Европейските първенства през лятото. Жребият ще бъде изтеглен на 6 февруари (вторник) във Фрайзинг, Германия и ще бъде предаван пряко онлайн, стана ясно след заседание на Изпълнителния комитет на ФИБА.

Централата реши също да създаде нова идентичност за състезанията при подрастващите в съответствие с водещите такива при мъжете и жените. Поради това бе одобрена промяна на имената им – от Европейско първенство към Евробаскет с унифицирано лого за всички събития при подрастващите.

В края на ноември Бордът на ФИБА Европа определи и домакините на шампионатите, като страната ни получи право да организира този при жените U20 в Дивизия B, който ще се проведе в периода 6-14 юли в София. Селекционер на отбора ни е Преслав Пешев.

Националният тим на България за момчета U16, който е и единственият наш представител в елита, ще е воден от Янко Янков и ще пътува до Ираклион (Гърция), като шампионатът в Дивизия А ще се проведе в периода 9-17 август.

Юношите U18 с треньор Стойо Чолаков ще играят в Скопие (Северна Македония), като мачовете са от 26 юли до 4 август. Евробаскет в Дивизия B при младежите U20, начело на които е Васил Христов, е планиран за периода 12-21 юли в Питещ (Румъния).

Северната ни съседка ще е домакин на още един Евробаскет в Дивизия B с участието на България – този при девойките U18, които ще бъдат водени от Маргарита Маринкова. Той ще се проведе в Плоещ от 2 до 11 август. Отборът ни за момичета U16 със селекционер Лъчезар Коцев ще играе в Турция между 15 и 26 август, а градът ще бъде определен допълнително.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани