18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕвропаФенербахче стана първият клуб с шампиони в Евролигата при жените и при...

Фенербахче стана първият клуб с шампиони в Евролигата при жените и при мъжете (видео)

Момичетата на Марина Малкович завоюваха трофея в Прага

Фенербахче спечели трофея в женската Евролигата през 2022/2023. Това се случи, след като във финала в Прага момичетата на Марина Малкович не оставиха шансове на Мерсин след 99:60.

Бриана Стюарт не остави шансове на конкуренцията и заслужи званието MVP, след като наниза 35 точки за победителките плюс 6 борби. Кейла МакБрайд добави 16, 6 борби и 5 асистенции. С по 11 точки се разписаха Сату Сабали и Олкай Чакир.

Лаура Корнелиъс, Синем Аташ, Елизабет Уилямс и Александра Цървендакич бяха най-добри за Мерсин с по 10 точки, като последната овладя и 7 борби.

Фенербахче стана първият клуб в историята, който може да се похвали с шампиони в Евролигата при жените и при мъжете. Мъжкият състав завоюва отличието през 2017 г.  И в двата случая турските тимове са водени от сръбски специалисти. Това са Желко Обрадович, който понастоящем е начело на Партизан, и Марина Малкович.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – МЕРСИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани