14 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаФенербахче скочи на Евролигата

Фенербахче скочи на Евролигата

От клуба се заканиха, че няма да се примирят с нечестното съдийство

Сериозни критики към Евролигата отправиха от Фенербахче. Ръководството на турския гранд публикува на своя сайт официална позиция, от която става ясно, че има претенции към съдийството на мачове с участието на отбора.

Ето и какво гласи тя:

Нашият отбор е един от най-значимите участници в Евролигата от 2006 г. насам. Ние сме тим от най-високо ниво с лиценз. Придържахме се към принципите на надпреварата, дори когато резултатът от мачовете ни зависеше от решенията на съдиите.

Грешките на реферите обаче продължиха и тази година, a от клуба смятаме това за неприемливо. Резултатите от последните три мача на Фенербахче в Евролигата бяха определени от съдийски решения, взети в критични моменти. Често тези решения противоречат на тези, взети в предишни срещи. В същото време е известно, че Евролигата официално се извинява на отборите за съдийски грешки.

Фенербахче е един от големите клубове в баскетболна Европа, един от най-богатите, най-конкурентните и напреднали в Евролигата. Клубът няма да се примири с нечестното съдийство“, пишат от Фенербахче в позицията си.

През 2021/2022 „фенерите“ имат в актива си 2 победи и 4 загуби, като заемат 11-то място в класирането на турнира на богатите.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани