11.1 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаФенербахче се оказа по-силен от Барселона в паметна вечер за Ник Калатес...

Фенербахче се оказа по-силен от Барселона в паметна вечер за Ник Калатес (видео)

Гардът се превърна в играча с най-много откраднати топки в турнира на богатите за всички времена

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче триумфира за четвърти пореден път в Евролигата. На свой терен отборът на Шарунас Ясикевичус надигра Барселона с 88:74 в среща от 30 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Турският гранд е с баланс от 19-11 и се нарежда на четвърто място в класирането, докато испанският тим е с актив от 20 победи и 10 загуби на втората позиция.

И ОЩЕ: Двубоят се оказа паметен за Ник Калатес. Гардът се превърна в играча с най-много откраднати топки в турнира на богатите за всички времена – общо 436 отнети топки, измествайки от върха легендата Димитрис Диамантидис (434). Ник Калатес стори това в общо 347 мача.

НАЙ-ДОБРИ: Скоти Уилбекин завърши с 18 точки за Фенербахче. Марко Гудурич и Ник Калатес добавиха по 13. Тарик Биберович и Найджъл Хейс-Дейвис се разписаха с по 12 точки, последният регистрира още 5 борби и 5 откраднати топки.

Дарио Бризуела бе най-резултатен за Барселона с 18 точки. Николас Лапровитола остана с 11.

КЛЮЧЪТ: Домакините не оставиха шансове на съперника, като още през първото полувреме се изстреляха напред с 40:15. До почивката „фенерите“ не изпуснаха инициативата и стигнаха до 46:25. След паузата играчите на Роджър Гримау се вдигнаха и сведоха пасива си до 57:62, но в последната част Фенербахче направи серия от 7-0 и си върна контрола.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 март Фенербахче ще има визита на Армани Милано, докато същия ден Барселона ще гостува на Панатинайкос.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани