5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориУспешен старт за девойките на европейското в София (видео)

Успешен старт за девойките на европейското в София (видео)

Националките до 18 г. повалиха Украйна след силна последна част

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След юношите националният отбор за девойки донесе още един успех на България на европейско при подрастващите в днешния ден. В столичната зала „Универсиада“ селекцията на Маргарита Маринкова се справи с Украйна с 69:61 в първия си мач от група B на шампионата на Стария континент в Дивизия Б.

НАЙ-ДОБРИ: Деница Манолова и Виктория Иванова се разписаха с по 17 точки за България, като първата грабна и 11 борби, за да оформи дабъл-дабъл. Моника Борисова добави 13 и 7 борби.

Катерина Ткаченко бе най-добра за Украйна със 17 точки и 7 борби. Кристина Кулеша се отчете с 16 и 8 борби. Дария Бириук също стигна до двойките показатели – 11 точки и 11 борби.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава стояха равностойно на паркета през първото полувреме, като фиксираха 30:30. След паузата украинките взеха преднина от 6 точки чрез Катерина Ткаченко, Кристина Кулеша и Дария Бириук, но нашите все пак се доближиха за 43:46. През последната четвърт девойките обърнаха нещата в своя полза за 52:47 след успешни акции на Виктория Иванова и Раня Абурая. Кристина Кулеша намали до 50:52, но нашите не се дадоха и чрез Деница Манолова, Виктория Иванова и Моника Борисова стигнаха до успеха, оформяйки крайното 69:61.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 август (понеделник) от 18.15 ч. в зала „Универсиада“ националките до 18 г. ще се изправят срещу Словения. 

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – УКРАЙНА 18 

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани