13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбори"Лъвчетата" обърнаха Косово за първи триумф на европейското за юноши (видео)

„Лъвчетата“ обърнаха Косово за първи триумф на европейското за юноши (видео)

Националите до 18 г. заличиха двуцифрено изоставане

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният отбор на България за юноши постигна първа победа на европейското първенство, Дивизия Б в Румъния. В Плоещ момчетата на Даниел Клечков се наложиха над Косово с 85:65 във втория си мач от група B на турнира. Нашите имат в актива си и 1 загуба.

НАЙ-ДОБРИ: Илиян Пищиков отново бе най-добър за България и отбеляза 28 точки, като бе 12/14 от линията за изпълнение на наказателни удари. Момчил Кадиев добави 12 и 6 асистенции. Михаил Гавазов се разписа с 10 точки и 6 борби. Христо Бъчков остана на крачка от дабъл-дабъл – 9 и 10 борби. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра и Кристиян Попов плюс 7 борби.

Бардх Истрефи бе много полезен за Косово – 24 точки и 10 борби. Арлинд Конжухи остана с 11.

РАЗВИТИЕТО: Косоварите започнаха със серия от 15-2, за да вземат двуцифрен аванс след 10 минути игра за 21:11. През втория период обаче нашите се вдигнаха на щурм и с 16 безответни точки, дело на Христо Бъчков, Момчил Кадиев, Стефан Михайлов, Михаил Гавазов и Мартин Ковачев, стигнаха до пълен обрат, за да фиксират 44:40 в своя полза на голямата почивка.

След паузата косоварите се доближиха на 2 точки, но юношите не отстъпиха и водени от Илиян Пищиков и Кристиян Попов направиха преднината си 10 точки за 60:50 в края на третата четвърт. През последната част „лъвчетата“ не изпуснаха инициативата и превърна успеха си в убедителен след силна игра на Илиян Пищиков, Момчил Кадиев и Христо Бъчков.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (31 юли) от 15.45 ч. националите до 18 г. ще имат за съперник Грузия. 

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – КОСОВО 18 

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани