16.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияШампиоки при жените с отличия и от Националната универсиада

Шампиоки при жените с отличия и от Националната универсиада

Събитието се проведе в Стара Загора и събра над 1000 студенти от 20 университета

Приключиха състезанията от Националната универсиада, която се проведе в Стара Загора. Мащабното спортно събитие тази година събра над 1000 студенти от 20 университета. Състезателите премериха сили в 13 вида спорт в продължение на четири дни.

Женският баскетболен отбор на Тракийския университет спечели шампионската титла в състезанието. В състава му за финалните срещи играха Карина Константинова, Гергана Иванова, Петя Бояджиева, Ивана-Антония Гайдарова, Мария Делчева, Стелияна Трифонова, Калина Иванова, Виолета Лазарова, Станка Иванова. Треньор на отбора е Мария Иванова, преподавател в катедра „Физическо възпитание и спорт“. Баскетболистките завършиха първи и в дисциплината баскетбол 3х3.

Със спечелването на титлата се получава правото за участие в Европейския университетски шампионат по баскетбол 3х3, под егидата на EUSA. Домакини на Националната универсиада, която се проведе Стара Загора, бяха Тракийският университет и Община Стара Загора.

ПрезGoogle
ИзточникInfoz.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани