5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияУспехи за Чавдар и Политехника в ББЛ А група

Успехи за Чавдар и Политехника в ББЛ А група

Двата отбора се наложиха съответно над Чардафон и Спартак Сандански

Чавдар Троян и Политехника добавиха по още една победа в активите си в ББЛ А група. 

Чавдар записа успех в последния мач от редовния сезон в регион Център. В среща, изиграна в Троян, тимът се наложи над Чардафон с 96:64. Победителите се изравняват с Видабаскет с баланс 8-4, но остават трети заради по-лошата си точкова разлика в директните мачове. Съперникът им пък завършва четвърти преди плейофите с баланс от 5-7.

Само за две минути и половина баскетболистите на Лъчезар Диков дръпнаха с 13 точки разлика, като след първата част преднината им бе именно толкова – 27:14. През втория период двата тима играха на приливи и отливи, но домакините поддържаха солиден аванс и на почивката бяха напред с 51:37. Те отново взеха инициативата след паузата и след много силно второ полувреме, спечелиха още по-убедително.

Красимир Маринчевски бе над всички за победителите с 25 точки и 18 борби. Камен Пенчев се отчете с 19 и 10 асистенции. Радослав Кочев финишира с 16 точки и 7 борби. За отбора от Габрово Боримир Алексиев завърши със 17 точки и 9 борби, Цветан Тодоров вкара 15 точки. С 13 точки остана Калоян Колчев.

Политехника спечели срещу Спартак Сандански с 93:70 в отложен мач от регион Запад на ББЛ А група.

Баскетболистите на Ивайло Константинов взеха инициативата още в началото и на два пъти повеждаха с двуцифрена разлика през първото полувреме, а след края му бяха напред с 39:28. Ключова се оказа силната трета четвърт за тях, в която те отбелязаха 35 точки срещу едва 9 за съперника си и се откъснаха със 74:37. Младият тим на Янко Янчев все пак спечели последната част, при това убедително, но без това с нещо да може да промени крайния изход.

Радослав Колев бе най-резултатен за победителите с 16 точки. По 15 добавиха Йордан Георгиев и Мартин Петров (8 борби). За Спартак Иван Димитров бе най-добър със 17 точки и 7 борби. Владимир Маринов се отчете с 12. С 10 точки приключи Христо Тодоров.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани