18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориУдарно начало на младежите на европейското в Грузия (видео)

Ударно начало на младежите на европейското в Грузия (видео)

Националите до 20 г. изнесоха силно второ полувреме срещу Латвия в Тбилиси

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за младежи започна с победа участието си на европейското първенство, Дивизив Б в Грузия. В Тбилиси момчетата на Георги Младенов се справиха с Латвия със 72:64 в първия си мач от група C на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Константин Костадинов бе най-добър за България с 18 точки и 8 борби. Васил Попов добави 17. Берк Мехмед се отчете с 14 точки. Емил Стоилов грабна 11 борби плюс 9 точки. Със същия точков актив финишира и Лъчезар Тошков в добавка към 8 борби.

Крис Хелманис бе най-резултатен за Латвия с 13 точки и 8 борби. С по 12 останаха Нилс Баумейстерс и Томс Скуя, като последният допълни сметката си с 6 борби и 6 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Съперникът взе ранен аванс и поведе с 11:4, но нашите не се оставиха и отвърнаха чрез Емил Стоилов, Константин Костадинов, Лъчезар Тошков и Михаил Комбаков, за да фиксират 17:18 след 10 минути игра. През втория период младежите ни излязоха напред след успешни акции на Лъчезар Тошков и Берк Мехмед за 22:21, но след няколко смени на водачеството латвийците отново дръпнаха с 35:28. Кош на Константин Костадинов оформи 30:35 на голямата почивка.

След паузата преднината на противника бе стопена, след като Емил Стоилов, Константин Костадинов, Лъчезар Тошков и Берк Мехмед отново намериха пътя към коша, а България се оказа напред с 54:52 в края на третата четвърт. През последната част младите „лъвове“ направиха серия от 11-1, дело на Емил Стоилов, Берк Мехмед, Васил Попов и Константин Костадинов, за 65:53 в своя полза. До финалната сирена националите до 20 г. не изпуснаха инициативата, като донесоха първи успех на страната ни от европейско през това лято.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 юли (неделя) от 15.45 ч. младежите ще излязат срещу Унгария. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛАТВИЯ 20 – БЪЛГАРИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани