11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияУбедителен Балкан си тръгна с успех от Пловдив

Убедителен Балкан си тръгна с успех от Пловдив

Ботевградчани просто нямаха спиране

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан се върна на победния път в НБЛ по категоричен начин. Отборът на Небойша Видич надигра Академик с 99:63 като гост в мач от 4 кръг в шампионата при мъжете. Ботевградчани вече имат баланс от 3-1, докато пловдивчани са с 1 успех и 2 поражения, но и с двубой по-малко.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Маркс остави на сметката на Балкан 16 точки. Трейвин Тибодо добави 15 и 7 борби. Алихан Демир се отчете с 14 точки и 5 борби. Станимир Маринов и Калил Дюкс финишираха съответно с по 12 и 10, като комбинираха 13 асистенции.

Капитанът на Академик Пловдив Васил Бачев единствен премина двуцифрената бариера – 11 точки. Ефе Юртлу и Неманя Бешович останаха с по 9.

КЛЮЧЪТ: „Зелените“ демонстрираха силно лице още в началото и след едно полувреме игра вече имаха аванс от 30 точки за 56:26, водени от Дерик Маркс, Трейвин Тибодо и Алихан Демир. До финалната сирена домакините така и не намериха начин да отговорят на високите проценти на успеваемост в стрелбата от игра на Балкан – 63% от средно разстояние и 50% зад дъгата. Освен това, ботевградчани бяха пълни господари под коша, след като овладяха 42 срещу 29 борби за Академик.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 ноември Балкан ще приеме Черно море Тича, а Академик Пловдив ще гостува на Левски.

СТАТИСТИКА ОТ АКАДЕМИК ПЛОВДИВ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани