9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаТони Дечев: Cпечелихме този мач два пъти

Тони Дечев: Cпечелихме този мач два пъти

Освен да бъдеш баскетболист, трябва да бъдеш и мъжкар, и да имаш психика, заяви треньорът на Балкан

Емоциите са твърде големи. Знаехме, че ще бъде труден мач, Керавнос е доста добър отбор. Първата ни задача бе да покажем мъжество и характер, да имаме дисциплина и отговорност и естествено да намерим екстра усилия, за да можем да компенсираме липсите, които имаме“, заяви треньорът на Балкан Тони Дечев след успеха над Керавнос с 85:76 след продължение във ФИБА Къп.

Поздравявам момчетата първо, че направиха точно това. И второ ги поздравявам, че спечелихме мача. Ние то спечелихме този двубой два пъти. Да, имаме още своите слабости. Този обаче тези слабости ще ги отдадем на многото време, които играчите бяха на полето, на проблемите с фауловете – някои момчета просто не можаха да влязат в срещата и не можаха да помогнат по никакъв начин“, добави наставникът на ботевградчани след третата поредна победа в турнира.

Балкан би Керавнос след продължение във ФИБА Къп (видео)

„Съжалявам, но освен да бъдеш баскетболист, трябва да бъдеш и мъжкар, и да имаш психика, за да можеш да играеш на такова ниво. Всички видяха, че мачът бе много труден. Но така победата е много по-сладка и е много, много важна„, каза още специалистът.

„Никос Дипларос игра 43 минути, което в днешно време е недопустимо, но все още е възможно по нашите ширини. На няколко пъти исках да му дам почивка, но той не пожела. Първото полувреме се спрявахме много добре, когато на полето бе Илиян Пищиков. Много ни помага момчето, с агресията и с това да даде минути за отдих на играчите, които трябва да почиват, особено в тази ротация“, допълни Тони Дечев.

„Христо Захариев беше болен и аз дори си мислех, че ще играе 5-6 минути, за да помогне, но просто се вижда, че неговото тяло в защита действа по друг начин. За Фостър и за Суарес нямам никакво обяснение за представянето им, не можаха по никакъв начин да влязат в мача и да помогнат на отбора„, разясни той.

„Всеки двубой е важен, но този беше много важен. Мисля, че ако успеем да бием Левице, ще сме направили голяма крачка за едно от първите две места. Смятам, че Керавнос няма да сбърка в останалите си срещи“, завърши Тони Дечев.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани