17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаБалкан би Керавнос след продължение във ФИБА Къп (видео)

Балкан би Керавнос след продължение във ФИБА Къп (видео)

Павлин Иванов навъртя 29 точки за българския шампион

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан продължава да бъде лидер в класирането на своята група D във ФИБА Къп. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Тони Дечев отказа кипърския Керавнос с 85:76 след драма с продължение. Българският шампион е с баланс от 3-0 и на върха в своя поток.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов бе над всички за Балкан с 29 точки, от които 5 тройки. Никос Дипларос добави 21 и 8 асистенции. Калвин Годфри бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 11 точки и 11 борби.

Диондре Бърнс бе най-резултатен за Керавнос с 24 точки и 5 борби. Никос Стилияну вкара 17. Усман Крубали също достигна до двойните показатели – 11 точки и 17 борби.

И ОЩЕ: Извън групата на Балкан бяха Райън Хароу и Константин Тошков. 

РАЗВИТИЕТО: Двата отбора стояха равностойно на паркета през голяма част от първото полувреме, но Балкан все пак взе минимален аванс за 37:35 след добра игра на Никос Дипларос, Павлин Иванов и Калвин Годфри.

След паузата домакините увеличиха аванса си до 9 точки след успешни акции на Димитър Димитров, Илиян Пищиков и Павлин Иванов за 47:38. Керавнос отвърна чрез Киприанос Марагкос, Тайтъс Робинсън и Диондре Бърнс, за да се доближи до 46:49. Илиян Пищиков, Христо Захариев и Никос Дипларос обаче направиха преднината на ботевградчани 12 точки за 58:46. Кош на Усман Крубали фиксира 48:56 след 30 минути игра.

През последната четвърт гостите сведоха изоставането си до 5 точки, с помощта на Реми Абел и Никос Стилияну. Христо Захариев и Никос Дипларос не сбъркаха за 68:58 в полза на Балкан, но Диондре Бърнс върна Керавнос в играта за 68:70. Усман Крубали дори даде лидерството на кипърците за 71:70 24 секунди преди сирената. От другата страна Никос Дипларос бе точен веднъж от фаул линията, за да изравни за 71:71 и мачът отиде в продължение.

В допълнителните 5 минути Павлин Иванов пое отговорността и се превърна в автор на 9 от 14-те точки на Балкан, което му донесе успеха с крайното 85:76.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 ноември (сряда) от 19.15 ч. Балкан ще бъде домакин на Левице. 

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – КЕРАВНОС

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани