10.5 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича и Спартак спретнаха трилър с продължение във Варна (видео)

Черно море Тича и Спартак спретнаха трилър с продължение във Варна (видео)

Опитът на Николай Стоянов и Станимир Маринов в края се оказа ключов и плевенчани спечелиха

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак и Черно море Тича изнесоха трилър с продължение във Варна, а успехът след изтичането му отиде в актива на плевенчани след 90:86. Селекцията на Любомир Минчев е с баланс от 20-8 на третата позиция в класирането на Първата шестица в НБЛ, докато „моряците“ имат 11 победи и 17 загуби и са шести.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от SESAME NBL Bulgaria (@nbl_bulgaria)

И ОЩЕ: Аверил Угба не бе в групата на Черно море Тича за срещата. Към липсващите за плевенчани се присъедини и Талиб Занна.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов приключи с 16 точки и 6 борби за Спартак Плевен. Капитанът Станимир Маринов остави срещу името си 14, 6 борби и 6 асистенции. Джулиън Люис се завърна с 13 точки и 5 асистенции. С по 12 се разписаха Алекс Ломакс (9 борби) и Денислав Вутев (8 борби). Ивко Ивков се включи от пейката с 10 точки.

Къртис Джоунс бе най-добър за Черно море Тича с 27 точки, включително 5 тройки, плюс 8 борби. Иван Спиров финишира с 21 и 8 борби. Мартин Коцев остана с 10 точки и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало Спартак все пак успя да вземе предимство в края на първата част чрез Станимир Маринов и Денислав Вутев за 23:17. Във втория период преднината на плевенчани стана двуцифрена за 35:21 след серия от 12-4, дело на Станимир Маринов, Денислав Вутев и Николай Стоянов. Варненци отвърнаха чрез Мартин Йорданов, Мартин Коцев и Къртис Джоунс за 33:42 на голямата почивка.

След паузата Спартак дръпна с 16 точки след успешни акции на Джулиън Люис, Николай Стоянов и Станимир Маринов. 8 безответни точки на Иван Спиров и Марин Маринов отново доближиха „моряците“ след 48:56. Алекс Ломакс, Джулиъс Люис и Ивко Ивков от другата страна бяха точни за 64:50. В последните 10 минути на редовното време Черно море Тича се върна в играта след 18-3, дело на Мартин Йорданов, Морис Крийк, Къртис Джоунс и Иван Спиров, за да обърне за 68:67. Гостите отговориха за 73:72, след като Ивко Ивков, Станимир Маринов и Константин Тошков отбелязаха. 32 секунди преди сирената Николай Стоянов изравни за 77:77, но повече никой не отбеляза и мачът бе пратен в продължение.

В допълнителните 5 минути домакините поведоха с 5 точки след кош на Къртис Джоунс, но опитът на Николай Стоянов и Станимир Маринов излезе на преден план и Спартак си върна водачеството за 86:83. До изтичането на добавеното време „синьо-белите“ не дадоха повече инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 10 април Спартак ще има нова визита – този път на Балкан, докато същия ден Черно море Тича ще гостува на лидера Черноморец. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани