11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Нека това да ни е за урок

Васил Евтимов: Нека това да ни е за урок

Без да се тренира здраво няма как да стане, коментира наставникът на Черноморец

„Каква борба да вземем?! Нямаме мач, в който да сме спечелили борбата през този сезон. Как да станат нещата?! Аз казах на моите играчи, че ще подпиша с още един висок играч, това не е проблем. Щом не искат да играят трима човека по 80 минути, ще привлека още един баскетболист. Явно не разбират моето послание на английски и на български. Днес пак губим борбата – 42 на 36. 13 е овладял Макол Моайен. 9 има Георги Боянов, но той не присъстваше в мача. Той е някъде във ваканция, не знам къде е. Да, вярно е, че голяма част от двубоя игра на нестандартна позиция за него, но аз до последно се подготвях с мисълта, че Симеон Лепичев ще играе. Аз един ден преди мача разбирам, че той ще бъде под въпрос. И тези 8 дни, в които се подготвяхме за Спартак, отиват на кино. Симеон Лепичев е получил удар на тренировка и сега трябва да му се прави резонанс, който ще бъде в сряда. Тогава ще имаме повече яснота„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след загубата от Спартак със 77:84. 

„Не успяхме да задържим преднината си в последната част, заради липса на дисциплина, липса на организация. Някои от тях си правят каквото си искат, но с мен това няма как да стане. Или ще го правят по начина, по който аз искам, или ще се разделим. Няма да правя драми. Това е втора загуба за сезона, но това не е от вчера, това се натрупва със седмици. Аз постоянно на тренировка им се моля да тренират, но някои от тях още са на плажа в Бургас. Аз съм играл толкова години баскетбол, никой не ми се е молил да тренирам здраво. Това ти идва отвътре, или го имаш, или го нямаш. Без да се тренира здраво няма как да стане. Ако не се влагаш на дадена тренировка, по време на даден мач ще играеш по същия начин. Това е самата истина, този двубой беше голям пример. По този начин тренираме, аз не мога да очаквам да играем по-добре от това“, коментира наставникът на бургазлии. 

„Тези момчета имат потенциал. Ако не ги мислех за добри баскетболисти, нямаше да играят за мен, просто искам да има една дисциплина и да сме на една и съща страница. В баскетбола си има треньори и играчи. Аз мога да сгреша, на всеки му се случва, но тяхната задача е да изпълняват това, което аз казвам. В тази среща нещата не се получиха„, допълва Васил Евтимов. 

Спартак излезе победител в здрав мач с Черноморец

Очаквам отговор от тях още в четвъртък срещу Левски и след това ще им покажа как наистина се тренира, защото до този момент те все още нямат представа за какво става въпрос. Ще им покажа как се тренира след загуба. Явно има нужда от такива тренировки, на които играчите да плачат на тях. Те не знаят комбинациите, искат да сътворяват стихотворения без да знаят азбуката. Как да стане?! Искат да четат книга, но не знаят азбуката. Имаме 30 системи, това е моята азбука, която трябва да се знае перфектно. Искам това да бъде за пример, на всеки може да му се случи да играе лошо. Всеки ще каже, че Боянов има 15 точки и 9 борби, но какво от това?! Той беше трагичен на паркета и не знае на кой свят се намира. Казах им, че това трябва да ни бъде за урок. Когато даден играч не се чувства добре, трябва да ми го каже в лицето. Тогава ще пусна някой по-млад баскетболист, който няма опит, но ще се раздаде. Само аз знам колко глупости направи Боянов“, бе мнението на бившия национал. 

Михаил Капитанов запълва дупките по време на загрявката и помага в тренировъчния процес. Той прави толкова много неща в този отбор, че трябва да получава тройна заплата. Изпълнява функциите на играч, помощник-треньор и администратор. Прави всичко. Много го уважавам и обичам, защото се раздава много и ми помага“, добави Васил Евтимов. 

„Няма как да ми хареса това представяне. Познавам тези момчета, работя с тях всеки ден и знам на какво са способни. Спартак не игра добре срещу нас, подарихме му победата. Този тим е много по-силен от това, което играе. Домакините са вкарали само 7 тройки, а в тази зала бележат двойно повече. Ако им вървеше стрелбата, можехме да паднем с 20„, каза още той. 

„Вече съм средна „акула“ в треньорството, догодина ще съм голяма. За три години ще натрупам опит, който някои наставници трябва да имат за десет сезона“, завърши Васил Евтимов. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани