21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАКлипърс заличиха предимството на Юта (видео)

Клипърс заличиха предимството на Юта (видео)

"Ножиците" с втори пореден успех в полуфиналите на Запад

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Клипърс заличиха аванса на Юта в серията от полуфиналите на Запад. „Ножиците“ се наложиха над съперника със 118:104 у дома за 2-2 победи във втория етап на плейофите в НБА.

НАЙ-ДОБРИ: Кауай Ленърд и Пол Джордж отбелязаха по 31 точки за Клипърс, като овладяха съответно по 7 и 9 борби. Маркъс Морис добави 24 и 6 борби.

Донован Мичъл бе най-добър за Юта с 37 точки, 5 борби и 5 асистенции, като 6/15 от тройката. Джо Ингълс вкара 19. Боян Богданович остана с 18 точки и 5 асистенции.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Домакините водеха със 105:85 в средата на последната четвърт, но „джазмените“ направиха серия от 17-7, за да намалят пасива си до 10 точки. За повече обаче нямаха сили.

И ОЩЕ: Кауай Ленърд и Пол Джордж станаха петото дуо в историята, което нанизва по 30 точки и повече точки в поредни мачове от плейофите в НБА. Първият обаче не завърши срещата заради травма в коляното, макар че тя не изглежда сериозна.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач между Юта и Клипърс ще се играе на 17 юни в Солт Лейк Сити. 

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – ЮТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани