13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Отстояхме един труден момент

Тити Папазов: Отстояхме един труден момент

Отборът показа, че има страхотен морал в последните два мача, заяви треньорът на Левски

Когато ограничиш Черноморец да спечели борбата, където е най-силен, по този начин можеш да изконтролираш едно от неговите предимства. Добрата му борба дава възможност за повторни атаки и много пъти за добра транзиция. По принцип те имат висока успеваемост от тройката, но в този мач това не беше така. В хода на двубоя натрупахме преднина в третата част, където досега сме имали криза. Те си имаха проблеми, свързани с напускането на играчи и с наличието на COVID-19, така че има обективни причини за тази загуба. Категорично заслужавахме да спечелим. Въпреки тяхното ръстово превъзходство, Ивица Радич доминираше под коша и това даде предимство. Имаме малко стрелби зад дъгата, но с висок процент„, заяви треньорът на Левски Тити Папазов след успеха на Черноморец с 96:69 в Бургас.

Когато защитата е принудена по някакъв начин да ограничи играта на нисък пост, тя прибягва и до дублиране. В останалата част от кръга се получава ситуация четирима срещу трима. Радич има добри качества при подаването и нещата се случват, но трябва и да се вкарват тези стрелби. Нивото на нашите баскетболисти е такова, че когато остават сами, процентите трябва да са по-високи. Изключение прави Марио Литъл, който няма тежък шут. Той така си стреля и търси контакт. Имахме мач преди два дни, доста неща ме притесняваха. Утре гостуваме на Черно море Тича, но отстояхме един труден момент и запазихме третото място, което няма как да не ме радва“, добави наставникът на шампионите.

Левски спечели дуела за 3-то място в края на втория етап в НБЛ

Качествата на двамата чужденци са безспорни. Венцислав Петков разполага с качествата да бъде лидер. Вижда се и израстването на Николай Михайлов. Когато се върнат Христо Захариев и Чавдар Костов, ние вече ще имаме дълъг ростер, защото момчетата сега трупат минути на тяхното място и ще са готови. Когато сме ограничени, липсва този психологически натиск на всяка цена и играем по-освободено. Отборът показа, че има страхотен морал в последните два мача. Играчите много се стараят по време на тренировъчния процес. Мартин Петров и Николай Михайлов, които много рядко се появяват в игра, сега влизат в огъня и това несъмнено помага за тяхното самочувствие. Досега се включват много полезно, видя се, че имат потенциал. Когато се трудят, нещата могат да се получат. Имаме и изключителна химия, защото проблемите водят до обединение“, допълва Тити Папазов.

„Не мога да кажа, че ме е страх от двубоя срещу Черно море Тича, който има видим прогрес и играе много бързо. Притесняваме единствено умората, но ако подходим сериозно и играем така, би трябвало да се справим. Няма да подценим този мач“, казва още специалистът.

Ние сме най-нежеланият съперник за предстоящия жребий за Купата на България. В моята 23-годишна кариера са минали много жребии. Няма слаби отбори. Вероятно всички ще искат да се паднат с Черноморец, но след 20 дни този тим може да изглежда по различен начин. Васил Евтимов е човек, който е роден биткаджия и всичко е постигнал с много труд. Няма как да бъдат различни неговите разбирания“, завърши Тити Папазов.
ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани