13.8 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Изглеждаме като отбор, който се е събрал през август

Васил Евтимов: Изглеждаме като отбор, който се е събрал през август

Когато ни вкарват по 90-100 точки, няма как да победим нито един отбор, коментира наставникът на Черноморец

Първият мач срещу Левски през есента бе по-разочароващ, защото тогава се чувствах подготвен. Мислех, че тогава бяхме подготвени, докато днес нещата не стояха по този начин. Очаквах, че ще играем по този начин. В момента изглеждаме като отбор, който се е събрал през август и това ни е първата контрола. Ние сме тотално различен тим. Черноморец няма как да играе без типичен плеймейкър, колкото и да ми се иска. Нямаме организация, искаше ми се да загубим топката 11 пъти, но ни направихме това цели 17. Искаше ми се да спечелим борбата, но я загубихме. В нападение не играем както трябва, някои от играчите не знаят системите. Предстои ни много работа„, коментира треньорът на Черноморец Васил Евтимов след загубата от Левски с 69:96.

Имахме план да спрем двама от играчите на Левски. Искам да поздравя Марио Литъл, който направи феноменален мач. Ивица Радич започна силно и ни вкара 12 точки още в първите 5 минути. На мен ако някой играч ми вкарва така кош след кош, може да му отрежа ръката, за да му покажа, че присъствам в игра. Само Георги Боянов дойде да играе баскетбол, другите не бяха на паркета. Няма как да стане с един играч. Левски е сериозен отбор, има амбиции. Ние се борим за оцеляване с играта, която показваме, както и с поведението като баскетболисти. Нещата няма как да се случат, няма шанс. Евгени Хаджирусев си изкълчи глезена преди два дни и не е тренирал. Антъни Дженуари играе на един крак, той е с прищипан седалищен нерв. Андрей Иванов идва от Румъния, където не е играл много. На него също му трябва време, но за него мога да кажа, че ще бъде съвсем различен играч след три месеца. Нормално е да му се сърдя по време на прекъсванията, защото той все още не знае системите. Той ще изглежда по съвсем различен начин, но трябва време“, добави наставникът на бургазлии, които завършиха втория етап в НБЛ на четвърто място.

Левски спечели дуела за 3-то място в края на втория етап в НБЛ

Никой не си спомня вече как сме играли в началото на сезона, така че всичко е заличено. Не е важно как започваш един сезон и какво правиш в средата. Важното е как ще го завършиш. Всички ще си спомнят как ще довършим сезона. Миналата година приключихме на четвърто място преди плейофите, но отпаднахме още в първия кръг. Имаме шанс, имаме три месеца, в които наистина да работим, но наистина трябва да играем в защита. Когато ни вкарват по 90-100 точки, няма как да победим нито един отбор, защото нямаме толкова талант, колкото имахме преди. Липсват ни Тони Троша, Уендъл Люис и Кортни Белджър, това са три ключови фигури, тяхното отсъствие се усеща. Ние сме четвърти, Левски заслужава да е трети, каза още бившият национал.

Трябва да се подготвим, имаме мач след два дни срещу Академик Пловдив, който не се намира в перфектно състояние. Има нови играчи. Когато имаш нови попълнения, трябва работа и да се изгради химията. Нямам предпочитан съперник за Купата на България. Ще играем срещу този, който ни се падне. Или биеш, или се прибираш вкъщи“, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани