13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Няма да се предадем без бой

Тити Папазов: Няма да се предадем без бой

Прекрасна атмосфера, напълно заслужена победа за Спартак, коментира наставникът на Левски

„Прекрасна атмосфера, напълно заслужена победа за Спартак. С тази публика си спомних за времето през 1996 г., беше невероятно тогава. Плевен го заслужава, поздравление за играчите на Спартак, които веднъж върнаха хората в залата, а сега вече ги радват. Безусловно Спартак бе отборът, който заслужаваше да спечели. Имахме няколко микро ситуации, в които проявявахме характер, но аз не виждах къде можехме да противодействаме. Джош Паркър остана сам в своята игра, имаше много енергия. Смятам, че предстои трети тежък мач, където ние сме фаворити и домакини. Ако заслужаваме, ще спечелим„, коментира треньорът на Левски Тити Папазов след загубата в Плевен със 73:83 във втория мач от серията за бронзовите медали в НБЛ.

Спартак надигра Левски за 1-1 в серията за бронза

Спартак ще дойде с много голямо самочувствие. Ние бяхме в доста съкратен състав за първия двубой в София, но успяхме да направим обрат и от минус 15 точки да спечелим. Никой не успя да удържи Николай Стоянов, но успехът на домакините не може да се персонализира в един играч. Спартак игра изключително сърцато. Пиронът в ковчега се оказа тройката на Коча Йовович. При 8 точки изоставане Паркър открадна топката и получи шанс да вкара тройка, но аз винаги съм гледал, че има знаци на съдбата. Логиката е да победи този, който заслужава повече. Домакините заслужаваха да спечелят повече и закономерно ще завършат сезона в София. От нас зависи дали ще бъде успешно. Спартак постигна огромен успех с това, че върна публиката в залата. Тя заслужава да бъде уважавана, изживяла е невероятни мигове в „Балканстрой“. Това си личи от организацията и от създаването на този отбор, след това вече и от играта, която е много сърцата и агресивна в защита. Това е нещо, което невинаги е било съпътстващо и специфично за този тим. И двамата треньори работят много в тази посока и резултатите са налице. Само Балкан не загуби в Плевен. Рилски спортист бе надигран два пъти, ние също. Категорично бяхме надиграни, затова домакините заслужават да бъдат поздравени. Оттук-нататък за моите играчи е важно да намерят характера, който днес бе в полза на домакините“, добави наставникът на столичани, които на 8 юни ще приемат Спартак в зала „Универсиада“ от 19.00 ч.

Вероятно ще се опитаме да върнем част от контузените ни играчи за третата среща. Никой не помни кой е трети и кой е четвърти, помни се само победителят. В тази връзка искам да поздравя това, което прави Балкан. Невероятно сърцата игра, напълно заслужено спечели втория двубой срещу Рилски. Серията е много изравнена, там също заслужава да триумфира този, който покаже повече характер. За нас е важно след този тежък сезон да се опитаме със свръх усилия да запазим третото място, докато за Спартак то има много голяма стойност„, смята Тити Папазов.

Всичките спречквания в нашия отбор се дължат на напрежението. Така е устроен светът, особено българинът. Всеки смята, че е виновен друг. Този, който имаше претенции в този състав, получи възможност да доказва. Най-лесното е на паркета, излизаш, побеждаваш и доказваш, че си недооценен. Спечелването на бронзовото отличие ще означава абсолютно нищо. Той е въпрос само на чест, ние няма да се предадем без бой. Така е устроен спортът, ние сме Левски и за мен е важно да няма притеснения от евентуална загуба. В този мач има много резерви в играта на Йордан Минчев. Изпусна 2-3 поднасяния, които можеше да дадат допълнителна глътка въздух. Имаме много ниска успеваемост, Асен Великов играе традиционно силно в Плевен, вкарва разум и енергия, но нямаше ден„, допълва специалистът.

Вече съм имал разговори с три големи компании, не знам колко ще се получат. Нека първо да завършим този сезон подобаващо от спортно-техническа гледна точка и поне с надежда частично във финансов аспект, защото играчите го заслужават със своето поведение през целия сезон. Много бяхме настроени да спечелим шампионата, отпаднахме заслужено. Ясно е, че големият отбор в този момент се проявява. Светът не свършва с едно първо или второ място, продължаваме напред. Тук се възпитава характерът, който трябва да бъде проявен, а той на този етап не се проявява“, завърши Тити Папазов. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани