18.5 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Сърбия излъга Италия в Хамбург (видео)

Сърбия излъга Италия в Хамбург (видео)

Никола Йокич с дабъл-дабъл за тима от западната ни съседка

Сърбия записа втори успех в подготовката си преди световните квалификации и Евробаскет 2022. В Хамбург отборът на Светислав Пешич отказа Италия с 90:86 в първия мач от приятелски турнир.

Никола Йокич се представи силно за Сърбия и остави срещу името си 18 точки, 10 борби и 5 асистенции. По 15 добавиха Владимир Лучич, Никола Милутинов и Василие Мицич.

Симоне Фонтекио бе най-добър за Италия с 25 точки. Николо Мели вкара 17 плюс 7 борби. Нико Маниън се разписа с 16 точки.

Италианците имаха предимство след 30 минути за 72:65, но Сърбия взе нещата в свои ръце в последната четвърт. 3 минути преди края Никола Йокич бе точен за 81:80 в полза на тима от западната ни съседка. Съперникът отвърна чрез Симоне Фонтекио и Стефано Тонут за 85:84 в своя полза. Никола Йокич и Никола Калинич обаче не сбъркаха във финалните секунди, за да оформят крайното 90:86 в полза на сърбите.

Утре (20 август) Сърбия ще играе срещу Германия, докато Италия ще спори с Чехия. 

СТАТИСТИКА ОТ СЪРБИЯ – ИТАЛИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани