11.2 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияСУПЕР! Кадетите в елита на Европа след повече от десетилетие (видео)

СУПЕР! Кадетите в елита на Европа след повече от десетилетие (видео)

Националите до 16 г. се пребориха с Румъния и ще играят финал на европейското

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за кадети ще играе в Дивизия А през следващата година. 16-годишните национали сториха това, след като повалиха домакина на европейското в Дивизия Б Румъния след 67:56 в мач от 1/2-финалите в Питещ. Така „лъвчетата“ се класираха на финал и ще се борят за златото на турнира.

И ОЩЕ: За последно представителният ни тим за кадети бе в елита на Европа през 2011 г. Тогава селекцията ни финишира на 15-то място на европейското в Чехия.

НАЙ-ДОБРИ: Ивайло Скрински наниза 15 точки за България днес. Даниел Хинков го последва с 14. Михаил Калинов вкара 11 точки плюс 5 асистенции. Калоян Балканджиев приключи с 10 и 5 борби. Марк Шопов грабна 10 борби.

Мелвин Дубуц бе най-резултатен за Румъния с 12 точки и 5 борби. Петру Войчулеску остана с 11.

КЛЮЧЪТ: Домакините взеха първата четвърт след 17:14, но националите до 16 г. нямаха намерение да се отказват и чрез Стефан Касабов, Михаил Калинов и Ивайло Скрински стигнаха до обрат за 33:28 на голямата почивка. След паузата нашите увеличиха аванса си до 11 точки чрез Ивайло Скрински, Калоян Балканджиев и Даниел Хинков. Все пак съперникът се доближи на 4 точки след 30 минути за 44:48. В последната четвърт Румъния се оказа на 2 точки след успешни наказателни удари на Петру Войчулеску, но и в тази ситуация кадетите намериха отговор и след успешни атаки на Калоян Балканджиев и Даниел Хинков се изстреляха напред с 12 точки, което се оказа достатъчно за победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (13 август) от 20.30 ч. България ще излезе срещу победителя от двойката Грузия/Хърватия във финала на европейското първенство, Дивизия Б.

СТАТИСТИКА ОТ РУМЪНИЯ 16 – БЪЛГАРИЯ 16 

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани