10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАТайлър Хиро стана първият от Маями с приза за Най-добър шести играч...

Тайлър Хиро стана първият от Маями с приза за Най-добър шести играч в НБА (видео)

Гардът с първи приз в лигата на 22 години

Баскетболистът на Маями Тайлър Хиро бе избран за Най-добър шести играч в НБА за 2021/2022. 22-годишният състезател стана първият в историята на Хийт, който достига до тази чест.

Това е първият индивидуален приз в НБА за бившия гард на университета Кентъки. За да стигне до отличието, Тайлър Хиро е събрал общо 488 точки в анкета, проведена сред 100 представители на медиите отвъд океана. Второто място в допитването остава за Кевин Лав (Кливланд) с общо 214 точки, а трети е Камерън Джонсън (Финикс) със 128 точки.

През 2021/2022 Тайлър Хиро записва средно по 20.7 точки, 5 борби и 4 асистенции в общо 66 мача на „горещите“ в най-силното първенство в света.

Наградата за Най-добър шести играч в НБА е сред най-ценените отвъд океана. Сред носителите й са личности, оставили своята следа в лигата като Кевин МакХейл, Бил Уолтън, Дел Къри, Тони Кукоч, Бен Гордън, Майк Милър и Ману Джинобили. В последното десетилетие този приз е присъждан още на Джеймс Хардън, Лу Уилямс, Ерик Гордън, Монтрезъл Харъл и Джордан Кларксън.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани