5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориСтрахотен Константин Костадинов при исторически дебют за България

Страхотен Константин Костадинов при исторически дебют за България

Крилото на Реал Мадрид се отличи с 11 точки, но тимът ни отстъпи на Босна и Херцеговина в Рига

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България завърши със загуба участието си в европейските квалификации. В “Арена Рига” тимът на Росен Барчовски отстъпи на първия в група H Босна и Херцеговина с 61:80 в последния си мач от пресявките, който бе за протокола.

ИСТОРИЧЕСКО: Константин Костадинов се превърна в най-младия дебютант за България в историята, като изпревари колегите си Божидар Аврамов и Цветомир Чернокожев. 202-сантиметровото крило от школата на испанския гранд Реал Мадрид, стори това преди да е навършил 17 години, в края на първата част на двубоя. Бившият играч на Делфин се представи отлично в първия си мач, като отбеляза 11 точки плюс 2 борби, 1 асистенция, открадната топка и чадър за 21 минути, като бе 1/2 при стрелбата си от средно разстояние и 3/6 зад дъгата.

За нас означава много да сме на европейско първенство. Ще очакваме с надежди следващата година. Свършихме си работата в тези квалификации, въпреки че загубихме срещу Босна. Опитахме, но не играхме със същото темпо както преди два дни. На европейското ще се опитаме да играем както трябва„, заяви веднага след двубоя Константин Костадинов.

НАЙ-ДОБРИ: С 11 точки в съблекалнята се прибра и Христо Захариев. Андрей Иванов добави 10. Димитър Димитров вкара 8 точки. Деян Карамфилов направи 9 асистенции. Първи минути с екипа на България записа и Константин Коев.

Кенан Каменяш бе най-резултатен за Босна и Херцеговина със 17 точки, допълнени от 14 борби. Емир Сюлейманович остана с 14 и 9 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Босненците дръпнаха със 7 точки чрез Айдин Пенава. Андрей Иванов и Васил Бачев намалиха пасива на представителния ни тим до 16:19 в края на първата част. През втория период съперникът стартира със серия от 5-0, за да се отдалечи до 24:16. Нашите отговориха с тройки на младока Константин Костадинов, кош на Христо Захариев и далечен снаряд на Димитър Димитров за 27:28. Кенан Каменяш пък фиксира 43:38 за селекцията на Ведран Боснич на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След 8-те отбелязани тройки преди паузата в третия период процентът на нашите от далечна дистанция спадна, а лидерът в група H на пресявките се възползва и направи разликата двуцифрена за 56:44. Последва серия от 10-0 за българите, които намалиха до 54:56. През последната четвърт Алекс Симеонов доближи България на 1 точка, но босненците увеличиха до +14 точки в своя полза чрез Емир Сюлейманович, Джон Робърсън и Александър Лазич. До края те не изпуснаха инициативата.

И ОЩЕ: Националите вече си осигуриха място на Евробаскет 2022, като приключват този квалификационен цикъл с баланс от 2-4.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Световните квалификации през ноември ще бъдат следващите мачове на България на национално ниво.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани