17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022ФИБА призна за грешки на съдиите на европейското

ФИБА призна за грешки на съдиите на европейското

От международната централа обаче заявиха, че няма да толерират обиди срещу реферите преди, по време или след мачовете. 

ФИБА официално призна за грешки на съдиите по време на европейското първенство. От международната централа обаче заявиха, че няма да толерират обиди срещу реферите преди, по време или след мачовете.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: ФИБА не се съобрази с протеста на Литва

От ФИБА потвърдиха за неизпълнен наказателен удар след техническо нарушение по време на двубоя от група B между Германия и Литва. По тази причина тримата рефери и комисарят на срещата са отстранени до края на турнира.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: ФИБА не уважи молбата на Турция за преиграване на мача с Грузия

Освен това, ФИБА излезе с обяснение и на ситуацията с отнетите 22 секунди на срещата от група А между Грузия и Турция след изгонването на Фуркан Коркмаз и Дуда Санадзе.

След експертен анализ на записите от системата за прецизно време се стигна до заключението, че съдиите са спрели часовника, но специално устройство на гърба на един от тях случайно е активирано от един от играчите, докато реферът се опитва да ги раздели по време на инцидент на терена“, се казва в съобщение на международната централа.

ФИБА ще продължи да оценява работата на реферите, като взема всички необходими мерки по време на турнира, но също така няма да толерира обиди срещу своите рефери преди, по време и след мачовете. ФИБА призовава всички заинтересовани страни да осигурят благоприятни условия за работа на реферите в паркета„, завършва то.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани