7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАСтеф Къри твори история в НБА (видео)

Стеф Къри твори история в НБА (видео)

Лидерът на Голдън Стейт стана вторият най-добър стрелец от тройката за всички времена

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Стеф Къри изкачи още едно стъпало в своята кариера в НБА. Лидерът на Голдън Стейт стана вторият най-добър стрелец от тройката за всички времена в лигата. Това се случи при загубата на Уориърс от Юта със 108:127 като гости.

И ОЩЕ: 32-годишният Къри вкара 5 тройки в двубоя, за да стигне до общо 2562 точни стрелби зад дъгата. С това трикратният шампион в НБА с Голдън Стейт изпревари легендата Реджи Милър, а пред него е само големият Рей Алън с 2973 тройки.

“Това е като наркотик. Въпреки че ни удариха наистина сериозно, аз наистина се наслаждавах на това, което се случва. Стрелбата, с която стигнах до това постижение беше наистина специална. Очаквах това от много дълго време”, заяви Стеф Къри, който измести Реджи Милър от второто място в класацията с първия си кош през третия период.

НАЙ-ДОБРИ: Двукратният носител на приза MVP в НБА бе най-добър за Уориърс като приключи с 24 точки, 7 борби и 7 асистенции. Новобранецът Джеймс Уайзмън остана с 15 и 5 борби.

Донован Мичъл отбеляза 23 точки плюс 7 борби и 6 асистенции за Юта, който спечели за осми пореден път в лигата. Майк Конли добави 17. Джордан Кларксън и Боян Богданович вкараха по 14 точки, като вторият направи и 8 асистенции.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 25 януари Голдън Стейт ще приеме Минесота, а ден по-късно Юта ще играе с Ню Йорк.

СТАТИСТИКА ОТ ЮТА – ГОЛДЪН СТЕЙТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани