20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСтанимир Маринов: Не мога да се сърдя на Дий Бост

Станимир Маринов: Не мога да се сърдя на Дий Бост

За мен най-важното бе комуникацията, а в тази среща ние я нямахме, каза още гардът

Не само микро ситуациите в края решиха мача, като цяло в целия двубой имаше липса на комуникация от наша страна. В отделни моменти оставяхме хора, които знаехме, че ако ги оставим, ще реализират. Това се случваше през целия мач. За мен най-важното бе комуникацията, а в тази среща ние я нямахме. Не мога да се сърдя на Дий Бост никога. Ако трябва да дам на някой да реши даден мач, това ще бъде той„, каза Станимир Маринов след поражението на България от Чехия с 80:83 в световна квалификация.

Статистиката говори, след като Хрюбан и Петерка имат толкова много точки, значи не сме достатъчно добри, за да ги спрем. Нормално е този път Чехия да има по-добър процент в стрелбата, играят в своята зала. Имат на своя страна публиката и бяха окрилени„, добави гардът, който остави срещу името си 16 точки и 5 борби.

От предишните квалификации за европейско през 2017 г. ние залагаме на такъв стил – бърз баскетбол, на ръба на риска със стрелбите. Това е важен фактор за нападението. Липсата на Чавдар Костов е огромна, той е лидер. Когато загубиш капитана си, е трудно„, допълни Станимир Маринов.

Има много въпросителни около последния игрови прозирец, никой не знае кой с какъв състав ще бъде. Важното е, ако сме всички, да играем нашата игра, да вземем един мач и да се надяваме Чехия да сбърка“, завърши националът.

България изпусна Чехия след драма в Пардубице (видео)

ПрезGoogle
ИзточникNova Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани