12.1 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоНационални отбориАлександър Янев: Малките детайли си казаха думата

Александър Янев: Малките детайли си казаха думата

Щом двама баскетболисти могат да реализират общо 60 точки, значи не сме се справили в защита, смята крилото

Не бяхме дошли в Чехия да гледаме разликата, бяхме дошли да победим с 1 точка или с повече. Може би допуснахме някакви елементарни грешки и не трябваше да играем по този начин в някои микро ситуации, да ги изиграем по друг начин. Можехме да спечелим този мач. Малките детайли си казаха думата. Взеха борби, които не бяха техни, направихме грешки, които не трябваше да правим„, сподели националът на България Александър Янев след загубата от Чехия с 80:83 в Пардубице.

Не знам дали съперникът подобри нещо в последната част. Те играха със смени, търсихме повече стрелбите от тройката, а може би трябваше да гледаме повече играта ни под коша. Нямам представа, затова има треньори. Ще си направим анализа. Имаме още два мача. Имаме шансове, ако бием у дома Литва. Горчивото е, че изпуснахме наш двубой. Можехме да победим. Имаме време, ще работим. Имахме някакви задачи към Хрюбан и Петерка, но явно не сме ги изпълнили. Двамата вкарват общо 60 точки, защитата към тях липсваше. Щом двама баскетболисти могат да реализират толкова точки, значи не сме се справили в защита“, смята крилото, който отбеляза 17 точки в коша на чехите.

Във всеки мач излизаме с хъс, с борбеност. Надявам се да имаме повече енергия, бяха натрупали някаква разлика, след това се върнахме и поведохме. В четвъртия период направихме елементарни грешки в началото и пак казвам, разликата е от тези детайли, които ние не изпълнихме. Надявам се публиката в следващия прозорец да ни подкрепи. Ако победим Литва у дома, продължаваме напред„, завърши баскетболистът.

България изпусна Чехия след драма в Пардубице (видео)

ПрезGoogle
ИзточникNova Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани