5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияОт третия опит Спартак намери рецептата и победи Ямбол

От третия опит Спартак намери рецептата и победи Ямбол

Плевенчани прекъснаха серия от две поредни загуби от този съперник в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: След две поредни загуби през сезона в НБЛ, Спартак намери начин да победи Ямбол след 94:73 у дома в мач от 26 кръг. Плевенчани са пети с баланс от 15-11, докато селекцията на Тони Дечев има 8 успеха и 18 поражения и е на осма позиция.

НАЙ-ДОБРИ: Божидар Аврамов завърши със 17 точки и 9 борби за Спартак Плевен. Джервoн Пресли и Димитър Маринчешки добавиха по 14, като грабнаха съответно по 8 и 7 борби. Николай Стоянов се отчете 11 точки. Симеон Илиев и Коча Йовович реализираха по 10, като първият овладя и 6 борби.

Дарин Иванов бе най-резултатен за Ямбол с 15 точки. Кръстан Кръстанов остави срещу името си 14 и 7 борби. Алонзо Кембъл остана с 13 точки.

РАЗВИТИЕТО: След няколко смени на водачеството Спартак излезе напред с 22:12 чрез Божидар Аврамов, Коча Йовович, Димитър Маринчешки и Симеон Илиев. Гостите отвърнаха чрез Тадж Ридли, Александър Матушев и Дарин Иванов за 19:25. Максим Корниенко с успешен наказателен удар фиксира 26:19 за домакините в края на първата част. През втория период плевенчани направиха преднината си 17 точки след успешни акции на Джервoн Пресли, Ивко Ивков и Максим Корниенко. Кръстан Кръстанов, Александър Матушев и Марин Маринов намалиха пасива на ямболии до 37:46. Коча Йовович не трепна на два пъти от фаул линията за 48:37 в полза домакините след 20 минути.

След паузата, след известна размяна на кошове Спартак отново дръпна с 19 точки с помощта на Николай Стоянов, Симеон Илиев, Димитър Маринчешки и Божидар Аврамов за 77:55. През последната четвърт Ямбол не се предаде и чрез Марин Маринов, Алонзо Кембъл и Кръстан Кръстанов сведе изоставането си до 14 точки, но домакините не изпуснаха контрола над двубоя.

И ОЩЕ: Двубоят започна с 4 минути закъснение, заради проблем с осветлението в залата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В последния кръг от редовния сезон в НБЛ Спартак Плевен ще играе с Академик Пловдив у дома на 26 април, докато Ямбол ще гостува на Берое.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – ЯМБОЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани