9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългари в чужбинаСпециалната тройка на Александър Везенков

Специалната тройка на Александър Везенков

Крилото на Олимпиакос постигна нещо наистина необичайно

Александър Везенков стартира ударно сезона в Гърция и по европейските терени. Освен че бе с основна заслуга за успехите на своя Олимпиакос в турнира за Купата и в шампионата на южната ни съседка, както и в Евролигата в последните две седмици, българинът постигна нещо наистина необичайно. 

206-сантиметровото крило бе автор на първия кош в мачовете от всяка една от трите надпревари, в които Олимпиакос започна участието си през 2021/2022.

Началото бе поставено на 18 септември, когато „червено-белите“ победиха Колосос Родос с 94:67 в двубой от турнира за Купата на Гърция. Тогава Александър Везенков откри резултата в 17-тата секунда за 0-2. В крайна сметка националът имаше общо 16 точки в срещата.

Везенков с дабъл-дабъл, най-полезен за Олимпиакос в турнира за Купата на Гърция

Преди няколко дни, на старта в Евролигата Олимпиакос разби Баскония със 75:50, a сметката на гранда от Пирея бе открита от национала. Той бе точен в 23-та секунда за 2-0, а при прозвучаването на финалната сирена имаше общо 16 точки и 3 борби.

Везенков изнесе лекция на Баскония на старта в Евролигата (видео)

Преди ден Александър Везенков и компания удариха АЕК със 103:78 при завръщането си в гръцкия елит след двугодишна пауза. Първите две точки в срещата бяха дело на 26-годишния баскетболист, който се разписа в 28-мата секунда. Крилото обаче не спря дотук и оформи дабъл-дабъл – 27 точки и 11 борби. В историята на дуелите между Олимпиакос и АЕК с 27 точки се отличава легендарният Алфонсо Форд (2001/2002). Година по-рано Дино Раджа вкарва 29 точки, но АЕК побеждава с 92:84.

С тези 27 точки Александър Везенков премина и границата от 1200 точки в общо 120 мача, в които участва в лигата на Гърция. Освен това, българинът вече има повече от 600 борби в шампионата на южната ни съседка.

Везенков разказа играта на АЕК, започна с дабъл-дабъл сезона в Гърция

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани