21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков изнесе лекция на Баскония на старта в Евролигата (видео)

Везенков изнесе лекция на Баскония на старта в Евролигата (видео)

Крилото поведе реализаторската листа на Олимпиакос с 16 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков стартира новия сезон в Евролигата по начина, по който завърши 2020/2021 – на високо ниво. Българинът бе с основна заслуга за разгрома на Олимпиакос над Баскония със 75:50 в мач от 1 кръг, който се проведе в Двореца на мира и дружбата в Пирея.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило даде импулс на Олимпиакос, като поведе реализаторската му листа с 16 точки след 5/8 от средно разстояние, 1/3 от тройката и 3/5 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си националът остави още 3 борби, 1 асистенция и 2 откраднати топки за 23 минути на паркета като титуляр.

Това бе страхотен мач, особено през първото полувреме, когато играхме много здраво в защита. Лимитирахме съперника до 50 точки. В нападение обаче имаме още много какво да подобряваме. Странно е да има фенове, защото цяла година играхме без тях, но аз съм наистина щастлив, че бяха до нас. Очакваме с нетърпение следващите двубои с тях„, сподели Александър Везенков.

От неговите колеги Мустафа Фал се отчете с 11 точки. Костас Слукас се разписа с 10 и 5 асистенции.

Рокас Гиедрайтис бе най-резултатен за Баскония с 15 точки и 6 борби. Матю Костело остана на крачка от дабъл-дабъл – 11 и 9 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: „Червено-белите“ овладяха контрола над срещата още в началото, за да дръпнат с 28:13 след 10 минути игра. В този период Александър Везенков се разписа с 12 точки, за да даде енергия на своя тим, като до финалната сирена той не остави шансове на съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 октомври Олимпиакос на Александър Везенков ще се изправи срещу Реал Мадрид, а Баскония ще играе срещу Армани Милано. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – БАСКОНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани