18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков разказа играта на АЕК, започна с дабъл-дабъл сезона в Гърция

Везенков разказа играта на АЕК, започна с дабъл-дабъл сезона в Гърция

Крилото избухна с 27 точки при завръщането на Олимпиакос в елита на южната ни съседка

Александър Везенков изглежда се намира в страхотна форма напоследък. След като направи впечатление на старта в Евролигата преди два дни, крилото вдигна високо летвата и в гръцкия шампионат, където неговият Олимпиакос се завърна след двугодишна пауза.

206-сантиметровият баскетболист бе в основата на разгрома на своя тим над АЕК със 103:78 у дома в мач от 1 кръг в първенството на южната ни съседка. 26-годишният българин постави начало на 2021/2022 в гръцкия елит с дабъл-дабъл за гранда от Пирея – 27 точки и 11 борби за 32 минути на паркета като титуляр.

На сметката на Олимпиакос Александър Везенков остави още 2 асистенции, 1 открадната топка и чадър. При стрелбата си той бе почти безгрешен от средно разстояние – 9/10, както и 3/7 от тройката. Всичко това го превърна в най-полезния играч на „червено-белите“ в срещата с КПД 27.

От неговите колеги Костас Папаниколау завърши с 14 точки. Янулис Ларенцакис добави 13.

Стеван Йеловач бе най-добър за АЕК с 21 точки.

Александър Везенков и компания наложиха волята си над съперника след силно второ полувреме. След почивката Олимпиакос навъртя общо 59 точки, 15 от които на българина, лимитирайки АЕК до 35 точки.

Следващият двубой на Александър Везенков и Олимпиакос в гръцкия елит ще бъде на 9 октомври като гости на Лаврио.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АЕК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани