5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков с дабъл-дабъл, най-полезен за Олимпиакос в турнира за Купата на Гърция

Везенков с дабъл-дабъл, най-полезен за Олимпиакос в турнира за Купата на Гърция

Ударно начало на сезона за крилото и гранда от Пирея след разгром над Колосос Родос

Aлександър Везенков и Олимпиакос си проправиха път до третия етап в турнира за Купата на Гърция. Крилото и съотборниците му не проявиха милост към Колосос Родос с 94:67 като гости в мач от втория кръг в надпреварата. Това бе първи официален двубой за „червено-белите“ през 2021/2022.

206-сантиметровото крило даде тон на Олимпиакос, като се превърна в негов реализатор №1 в срещата. Националът остави срещу името си в статистиката 16 точки, като бе 6/9 при стрелбата си от средно разстояние, 1/3 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Българинът не спря дотук и оформи дабъл-дабъл, след като овладя 10 борби плюс 2 асистенции и 1 чадър за коефициент 24. Всичко това той стори за 25 минути на паркета.

Не играхме много добре през първите 10 минути. Допуснахме 26 точки. Въпреки това се подобрихме, особено през третия период, заиграхме по-добре в защита. Имаме още доста проблеми и трябва да се подобряваме. Надявам се да сме готови за следващия мач, който е съвсем скоро„, заяви 26-годишният баскетболист.

Александър Везенков и компания си осигуриха двуцифрен аванс още преди почивката след серия от 11-4 за 41:30 и оттам връщане назад нямаше.

В следващия кръг на турнира за Купата на Гърция, на 22 септември Александър Везенков и Олимпиакос ще играят срещу победителя от Ираклис/Маруси.

СТАТИСТИКА ОТ КОЛОСОС РОДОС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани