14.6 C
София
сряда, май 8, 2024
НачалоБългарияСпартак не се затрудни срещу Черно море Тича (видео)

Спартак не се затрудни срещу Черно море Тича (видео)

Първи успех за плевенчани в шампионата през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак записа първи успех в НБЛ през новия сезон. Пред своите фенове отборът на Александър Дяковски не се затрудни с Черно море Тича след 98:66 в мач от 3 кръг в шампионата при мъжете. Плевенчани са с баланс от 1-2, колкото има и последният им съперник.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов и Димитър Маринчешки вкараха по 18 точки за Спартак Плевен, като вторият овладя и 8 борби. Максим Корниенко остана на крачка от дабъл-дабъл – 13 и 9 борби. Божидар Аврамов и Коча Йовович се отчетоха с по 11 точки, като първият допълни сметката си с 5 борби и 8 асистенции.

Веселин Георгиев бе най-резултатен за Черно море Тича с 11 точки. Цветомир Куртев остана с 10.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Домакините взеха двуцифрено предимство още в началото чрез Димитър Маринчешки, Божидар Аврамов и Николай Стоянов за 21:3. Гостите обаче се съвзеха и сведоха изоставането си до 14:26 чрез Веселин Георгиев и Мартин Коцев. Тройка на Максим Корниенко фиксира 29:14 в полза на Спартак в края на първата част. През втория период варненци се доближиха до 21:30 чрез Михаил Молдов и Христо Ганчев, но Спартак отговори чрез Божидар Аврамов, Тодор Тодоров и Димитър Маринчешки за 42:21. Черно море Тича не спираше да опитва, но плевенчани запазваха преднината си. Иван Спиров оформи 32:49 преди почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След завръщането от съблекалните момчетата на Александър Дяковски започнаха със серия от 16-3, дело на Николай Стоянов, Димитър Маринчешки и Симеон Илиев, за да се изстрелят напред с 65:35. Въпреки усилията на Черно море Тича, Спартак постави на таблото 78:45 в края на третата четвърт. През последните 10 минути плевенчани не изпуснаха инициативата, за да стигнат до победата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 октомври Спартак Плевен ще гостува на Рилски спортист, а Черно море Тича ще приеме Берое на 1 ноември.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани