5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияБерое обърна Балкан за радост на феновете си в Стара Загора

Берое обърна Балкан за радост на феновете си в Стара Загора

Старозагорци нанесоха първа загуба на съперника в НБЛ през този сезон

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое се върна на победния път в НБЛ през този сезон. В своята зала „Общинска“ отборът на Бойко Миленков спечели дуела срещу Балкан с 92:87 в мач от 3 кръг в мъжкия ни елит. Старозагорци с баланс от 2-1, колкото има и последният му съперник, като тези два състава заемат второ и трето място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Обина Олека отбеляза 20 точки за Берое, допълнени от 6 борби. Антон Кук добави 19 и 7 асистенции. Мартин Сотиров се отчете с 15 точки. Александър Янев и Седариан Рейнс също влязоха в реализаторската листа съответно с по 12 и 11 точки.

Димитър Димитров се завърна за Балкан с 25 точки. Дерик Маркс финишира с 16. Калил Дюкс се прибра в съблекалнята с 13 точки и 9 асистенции. Станимир Маринов остана с 12.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойни първи 10 минути Дерик Маркс изведе ботевградчани напред с 23:20. През втория период „зелените“ направиха преднината си 9 точки чрез Денислав Вутев, Крис Минков и Димитър Димитров. Берое отвърна чрез Антон Кук, Александър Янев и Обина Олека за 39:41. Отново Дерик Маркс и Димитър Димитров бяха точни, а Балкан се оттегли на почивката с аванс от 7 точки за 49:42.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Седариан Рейнс и Дамян Минков доближиха старозагорци на 2 точки от съперника, но гостите отговориха чрез Димитър Димитров, Калил Дюкс и Станимир Маринов за 63:54. Няколко успешни акции на Обина Олека запазиха надеждите на домакините след 61:65 в края на третата четвърт. В последната част Берое направи серия от 10-2, дело на Мартин Сотиров и Антон Кук, за да излезе напред със 71:67. Селекцията на Небойша Видич обаче не се предаде и изравни за 73:73 чрез Станимир Маринов и Калил Дюкс. Берое не спираше да вкарва, а Мартин Сотиров, Обина Олека и Александър Янев сложиха на таблото 86:79. Гостите сведоха пасива си до 3 точки чрез Димитър Димитров и Станимир Маринов за 85:88. Обина Олека бе точен веднъж от фаул линията, а Димитър Димитров се разписа за 87:89 16 секунди преди сирената. Антон Кук и Александър Янев добави още 3 точки към сметката на Берое за крайното 92:87.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 ноември Балкан ще гостува на Академик Пловдив, а Берое ще спори с Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани