10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияРилецо мина кота 100 в Ямбол (видео)

Рилецо мина кота 100 в Ямбол (видео)

Самоковци излязоха начело в класирането на НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист постигна трета поредна победа в НБЛ при завръщането на феновете в залите. Тимът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Ямбол със 101:81 като гост в мач от 3 кръг в мъжкия ни елит. Самоковци са лидери в класирането без допуснато поражение, докато селекцията на Тони Дечев е с баланс от 0-3 и е на девето място.

НАЙ-ДОБРИ: Павлин Иванов завърши с 15 точки и 5 асистенции за Рилски спортист. Николай Георгиев, Трей Портър и Ей Джей Хес добавиха по 14, като вторият овладя и 10 борби. Брендън Браун се разписа с 10 точки.

Джермая Пейдж бе над всички за Ямбол с 30 точки. Кортни Алекзандър остана със 17 и 14 борби. В игра за ямболии не бе Тадж Ридли.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Ямболии започнаха по-добре и чрез Кортни Алекзандър, Кръстан Кръстанов и Александър Матушев излязоха напред с 16:9. Рилски отвърна чрез Ей Джей Хес, Мирослав Васов, Павлин Иванов и Трей Портър, за да обърне до 21:19. Домакините си върнаха водачеството за 26:23. През втория период Рилецо направи серия от 14-0, дело на Павлин Иванов, Трей Портър и Златин Георгиев, за 41:31 в своя полза. Носителят на Купата и Суперкупата на България не спря дотук и увеличи преднината си до 20 точки чрез Павлин Иванов за 54:34.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Александър Матушев и Джермая Пейдж бяха точни за 41:56, но Рилски спортист отново дръпна с 23 точки след успешни акции на Брендън Браун, Павлин Иванов и Алекс Симеонов. Трей Портър пък бе точен за 73:54, след като Дарин Иванов вкара кош и успешен наказателен удар за Ямбол. През последната четвърт ситуацията на паркета не се промени коренно, а вицешампионите сложиха на таблото 101:81.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 октомври Рилски спортист ще приеме Спартак Плевен, а Ямбол ще гостува на Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани