16.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияСпартак взе дербито с Рилски в Плевен

Спартак взе дербито с Рилски в Плевен

Победа №21 за отбора на Любо Минчев в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак постигна 21-ва победа в НБЛ този сезон. На свой терен отборът на Любо Минчев надви Рилски спортист с 85:81 в едно от дербитата на 30 кръг в родния елит. Плевенчани имат в актива си и 9 поражения, с което си върнаха третото място в класирането. Самоковци са втори с баланс от 22-8.

НАЙ-ДОБРИ: Цветомир Чернокожев се отчете с 20 точки и 9 борби за Спартак. Родни Първис добави 17. Алекс Ломакс и Николай Стоянов финишираха съответно с по 12 и 10 точки.

Джоузеф Лоусън бе най-добър за Рилски спортист с 16 точки. Алън Арнет вкара 13. Чавдар Костов приключи с 12 точки. Майкълин Скот остана с 10 и 6 асистенции.

И ОЩЕ: В игра плевенчани днес не се появи Талиб Занна, който има болки в коляното.

РАЗВИТИЕТО: Домакините взеха първата част, водени от Алекс Ломакс, Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев, за да фиксират 29:24 в своя полза в края. През втория период самоковци реагираха и чрез Деян Карамфилов, Майкълин Скот, Мирослав Васов и Крис Минков сведоха пасива си до 2 точки за 35:37. Последва серия от 6-2, дело на Цветомир Чернокожев, Джулиън Люис и Алекс Ломакс, за 43:37. Алън Арнет и Чавдар Костов бяха точни за 42:43 на голямата почивка.

Гонитбата в резултата продължи и през цялата трета четвърт, но в края й Цветомир Чернокожев и Станимир Маринов отбелязаха за 65:61 в полза на Спартак. През последните 10 минути плевенчани държаха предимството си чрез Денислав Вутев и Цветомир Чернокожев, но Рилски все пак стигна до равенство за 72:72 с помощта на Джоузеф Лоусън, Чавдар Костов и Деян Карамфилов. Последва размяна на кошове преди далечен снаряд на Родни Първис да вдигне феновете в Плевен на крака 1.10 мин. преди края за 79:76 за Спартак. Майкълин Скот не сбърка за 78:79, а след него Родни Първис и Алекс Ломакс не трепнаха от фаул линията за 83:79. Крис Минков намали до 81:83, но Родни Първис оформи крайното 85:81 в полза на своя тим.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 април Спартак Плевен ще бъдат домакин на ЦСКА, докато същия ден Рилски спортист ще излезе срещу Черно море Тича.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК – РИЛСКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани