14.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияЛюбомир Киров: Вкараха ни 20 точки от втори шанс

Любомир Киров: Вкараха ни 20 точки от втори шанс

Аз вярвам на всички играчи, те могат да играят баскетбол и ще го покажат, когато започнат плейофите, коментира наставникът на Рилски спортист

Не само със Спартак ни върви на драми, но през този сезон нещата са много равностойни, което е много хубаво и малки моменти решават мачовете. Видяхте, че при равен резултат загубихме една ничия топка, от която домакините вкараха тройка. Преди това загубихме три борби в нападение след наши добри защити. Играем супер в дефанзивен план и там се реши мачът. Вкараха ни 20 точки от втори шанс след борби в нападение или изгубени топки. Това беше основният проблем днес, не виждам друг. Да, можем да отбележим няколко лоши атаки, но основно беше играта в защита и то при блокирането“, коментира наставникът на Рилски спортист Любомир Киров след поражението от Спартак с 81:85 в среща от 30 кръг в НБЛ.

Да, случват се тези неща, свързани с микроситуациите. Надявам се това да не се случва по време на плейофите, защото имаме доста опит в състава и не трябва да го позволяваме това нещо. Не мисля, че трябва да ни притеснява, ще си направим анализите къде сме сбъркали и какво трябва да подобрим. Ние ще бъдем максимално готови след края на редовния сезон. И преди съм казвал, че няма никакво значение дали стартираш или влизаш от пейката, разчита се на всички. Аз вярвам на всички играчи, те могат да играят баскетбол и ще го покажат, когато започнат плейофите“, допълни наставникът на самоковци, които са втори в класирането с баланс от 22-8.

Срещите от Първата шестица помагат на Рилски да бъде по-подготвен за най-важната част от сезона, но с този регламент е много тежко, защото ни се паднаха шест поредни гостувания, което е много тежко. Все пак говорим за Топ 6 и е много равностойно. Когато загубиш няколко двубоя като гост, има напрежение. Тази система не трябва да се провежда по този начин, това е лично мое мнение„, каза още той.

Не ми дава спокойствие това, че следващият мач ще бъде в нашата зала, защото след нашето завръщане ще бъдем като гости. Ние не сме играли в Самоков от 10 март, имаме да спечелим два мача там, да затвърдим второто място и да бъдем готови за плейофите, за да влезем с самочувствие. Ще имаме време да тренираме през следващата седмица“, добави Любомир Киров.

Да, искам повече като треньор в дебютния ми сезон начело на отбора. Всеки треньор го иска, малко не ни достигна да завършим на първо място в редовния сезон, но аз отдавна съм Рилски. Имахме два сезона, в които приключихме на върха преди началото на плейофите. Не беше на късмет, така че сега се надявам да е и да сме по-мотивирани, ако приключим на втората позиция“, завърши треньорът на Рилски спортист.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани