20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаСилен финал не помогна на Балкан в Португалия (видео)

Силен финал не помогна на Балкан в Португалия (видео)

Българският шампион загуби от Порто в мач от втората фаза на турнира ФИБА Къп

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Балкан претърпя второ поражение във втория етап на ФИБА Къп. Селекцията на Небойша Кнежевич отстъпи на Порто с 80:92 като гост в мач от група К. Така ботевградчани са с баланс от 0-4 в надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Димитър Димитров финишира със 17 точки и 6 борби за Балкан. Йордан Минчев (6 борби) и Мартин Сотиров (8 асистенции) добавиха по 14. Георги Герганов се разписа с 11 точки и 5 асистенции.

Кливланд Мелвин бе най-резултатен за Порто с 19 точки. Антъни Барбър остави срещу името си 15, 7 борби и 6 асистенции. Филип Фейн регистрира 14 точки. Чарлън Клуф завърши с 11. Арън Харисън остана с 10 и 5 асистенции.

РАЗВИТИЕ: Домакините започнаха силно и чрез Мигел Куерос, Антъни Барбър и Арън Харисън стигнаха до 12:2 в своя полза. Българският шампион отвърна чрез Георги Герганов, Йордан Минчев и Димитър Димитров, за да намали до 19:23 в края на първата част. През втория период „зелените“ сведоха пасива си до 2 точки, но след това Порто не се забави и чрез Антъни Барбър, Кливланд Мелвин и Чарлън Клуф фиксира 53:41 в своя полза.

След паузата португалците не намалиха оборотите, като спечелиха третия период с 27:13, за да дръпнат с 80:53 с помощта на Танер Омлид, Арън Харисън и Кливланд Мелвин. В последната част ботевградчани се вдигнаха и чрез серия от 25-10, дело на Димитър Димитров, Илиян Пищиков, Георги Герганов, Мартин Сотиров и Йонас Зохоре, сведоха изоставането си до 78:90. До финалната сирена Кевин Гомес бе точен за Порто, а Илиян Пищиков оформи крайното 80:92 с два успешни наказателни удара.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 31 януари Балкан ще бъде домакин на Гьотинген. 

СТАТИСТИКА ОТ ПОРТО – БАЛКАН

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани