8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаОще един златен требъл за Цървена Звезда (видео)

Още един златен требъл за Цървена Звезда (видео)

Селекцията на Деян Радонич ликува в Сърбия за седма поредна година

Цървена Звезда триумфира в Сърбия за седма поредна година (б.а. – през 2020 г. сезонът бе прекратен заради коронавируса и не бе излъчен шампион). Отборът на Деян Радонич победи ФМП със 71:59 като гост и след 2-0 във финалите стигна до титлата в западната ни съседка.

Това е общо 22-то злато в историята на клуба, включително тези от първенствата на Сърбия и Черна гора и бивша Югославия. Цървена Звезда приключва 2021/2022 със златен требъл след Купата на Сърбия и трофея в Адриатическата лига.

Никола Иванович бе най-добър за Цървена Звезда с 21 точки, 6 борби и 5 асистенции в срещата. Никола Калинич добави 12 и 5 асистенции.

Бившият баскетболист на Балкан Марко Радонич бе най-резултатен за ФМП с 14 точки, 5 борби и 6 асистенции. С по 11 останаха Алекса Стипанович и Ненад Неранджич.

„Звездашите“ приключиха срещата с повече откраднати топки – 14 срещу 7 за съперника. Освен това, гостите показаха по-точен мерник в стрелбата от средно разстояние – 54% срещу 36% за ФМП.

СТАТИСТИКА ОТ ФМП – ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани