12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаСилен Везенков и Олимпиакос обърнаха Валенсия в Испания (видео)

Силен Везенков и Олимпиакос обърнаха Валенсия в Испания (видео)

Крилото наниза 20 точки за гръцкия гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос трумфираха за седми пореден път в Евролигата. Крилото и съотборниците му обърнаха Валенсия след 92:85 като гости в двубой от 25 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 18-7 и е на върха в класирането, докато испанците са девети с 13-12.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков отново бе сред най-добрите за Олимпиакос с 20 точки, допълнени от 7 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 33 минути на паркета. При стрелбата си българският национал бе 7/9 от средно разстояние, 1/5 от тройката и 3/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Olympiacos B.C. (@olympiacosbc)

Най-резултатен за шампиона и носител на Купата на Гърция бе Костас Папаниколау, който приключи с 22 точки. Томас Уолкъп се отчете с 13 точки и 6 асистенции. Шакил МакКисик добави 11. Костас Слукас вкара 10 точки плюс 9 асистенции.

Клемен Препелич бе най-добър за Валенсия с 21 точки. Джеймс Уеб остави срещу името си 14. Джаред Харпър остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания допуснаха пасив от 15 точки, но и това не се оказа проблем. Отборът на българина изнесе силна трета четвърт, в която лимитира съперника до 13 точки, отговаряйки с 30, за да излезе напред с 65:58, като до края не изпуснаха водачеството.

И ОЩЕ: Това бе седмият успех в седем гостувания за „червено-белите“ във Валенсия и четвъртият този сезон срещу испански отбори при визитите им.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 март Александър Везенков и компания ще играят срещу Армани Милано, докато същия ден Валенсия ще излезе срещу Баскония.

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани