16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияБожидар Аврамов и Александър Янев се върнаха към спомените си за Спас...

Божидар Аврамов и Александър Янев се върнаха към спомените си за Спас Натов

Двамата баскетболисти не скриха мъката си след загубата на своя треньор

Божидар Аврамов и Александър Янев са само двама от многото баскетболисти у нас, минали през уроците на Спас Натов. Неслучайно и двамата се върнаха към спомените за своя треньор, след като стана ясно, че бившият национал си е отишъл от този свят преди ден.

Казват, че в началото е най-трудно, трябва да си подготовен, да си концентриран, да си търпелив и в подходящия момент да вземеш това, за което си мечтал толкова време. Израствайки в школата на Черно море, всеки един от нас – юношите, се чувстваше специален, когато понякога играчите от представителния мъжки отбор, минаваха през малката зала, за да отидат в голямата за тренировка, а някой от нас беше извикван да тренира с тях. Аз чаках с нетърпение да чуя и моето име, все пак те бяха моите герои, независимо къде се намираха в класирането, за мен те бяха моята мотивация, всеки ден! Дойде и този момент, който виниги ще помня, Спас влезе в залата и ми каза, че след малко трябва да отида да тренирам с тях. Дори днес, след толкова години, не мога да изразя какви чувства изпитах тогава, беше само една тренировка, а аз си помислих – какво би се случило, ако ме вземат и в състава за някой мач? Това беше като сън за едно 16-годишно момче, но ето, че се случи – усещането да защитаваш екипа на своя роден град пред най-верните фенове, пред семейството си – една сбъдната мечта! Тренер, благодаря ти, че повярва в онова 16- годишно хлапе, благодаря ти, че му даде шанс да бъде покрай неговите герои, че го направи мъж, благодаря ти, че постъпи и с много други млади и талантливи играчи по същият начин. Благодаря ти, че беше част от нашата мечта, благодаря ти, че никога не се промени! За мен, както и за много други, ти преди всичко беше личност с добра душа, изключителен пример за голям спортист и човек, който никога, никога няма да забравя! Почивай в мир„, написа в профила в социалната мрежа Фейсбук Божидар Аврамов.

В този момент думите са излишни. Думите… те са ненужни, даже безмислени… Болката е огромна, боли… Не искам да го повярвам, боли…, но разбирам, че живота е такъв, неблагодарен и жесток…към добрите хора… Tренер, вече ми липсваш, а знам, че утре като дойда в залата ти ще си там, тренер… Боли ме тренер… Почивай в мир. И да знаеш, никога ама никога няма да те забравя… за мен ти си… ти си човекът, който ми показа правилния път, по който вървя все още…„, бяха думите на Александър Янев за бившия наставник на Черно море.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани