16.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияКоста Илиев пожела успех на националите на Евробаскет (видео)

Коста Илиев пожела успех на националите на Евробаскет (видео)

Спортният директор на ФИБА Европа коментира и представянето на младежките ни национални отбори през това лято

След 10 години в централата на ФИБА Европа в Мюнхен Коста Илиев се мести в Женева, където става спортен директор на новата дисциплина баскетбол 3х3. През 2018 г. е най-големият успех в развитието на тази игра, когато тя се присъединява към олимпийското семейство. Според него, младите играчи трябва да се профилират в 3х3 на 18-20 годишна възраст, като все по-добри ще стават възможностите за изграждане на професионална кариера в този спорт.

3х3 баскетът е динамичен и атрактивен, но също така е много полезен и за трениращите баскетбол в зала. Както за подготовката на най-малките, така и за усъвършенстване на професионалисти. Този формат е предпочитан, защото в него всеки играч е постоянно ангажиран и казано на жаргон – няма къде да се „скрие“.

Коста Илиев коментира и представянето на младежките ни национални отбори през това лято. Според него, България U16 и особено България U20 са имали всички шансове да се класират за Дивизия А. Въпреки разочарованието от пропуснатата възможност, той смята, че за тези тимове най-важно е развитието на състезателите. Той е убеден, че от 16-годишните до мъжете всички национални формации трябва да играят в един стил и да спазват едни и същи принципи.

За финал Коста Илиев пожела успех на мъжкия национален отбор, който утре започва своето участие на европейското първенство в Грузия. Класиране за фазата на елиминациите в Берлин би била огромен успех за българския баскетбол.

Ето и втората част от интервюто на Коста Илиев в официалния канал на ЦСКА:

Коста Илиев: ЦСКА поставя солидна база за бъдещи успехи (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани