6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаСерджо Скариоло искал Марк Гасол във Виртус Болоня (видео)

Серджо Скариоло искал Марк Гасол във Виртус Болоня (видео)

Центърът е отхвърлил учтиво предложението на досегашния си треньор в националния отбор на Испания

Марк Гасол е бил опция за Виртус Болоня след контузията на Екпе Юдо. Това призна треньорът на италианския шампион Серджо Скариоло пред медиите на Апенините.

Знаех, че Пау ще се оттегли, затова писах на Марк. Той отхвърли предложението ми по много елегантен и учтив начин„, споделя 60-годишният наставник на Виртус Болоня.

Връзката между Марк Гасол и Серджо Скариоло датира от 2009 г., когато италианецът поема испанския национален отбор. Двамата имат две европейски титли (2009 и 2011 г.), световната титла от Китай 2019, както и сребро от Олимпиадата в Лондон през 2012 г. Освен това, на клубно ниво те стават шампиони в НБА с Торонто през 2019 г., като  тогава Серджо Скариоло е помощник в Раптърс.

Бъдещето на Марк Гасол все още не е ясно, макар че в последно време центърът бе свързван с първия си отбор Жирона, както и с Барселона. Някои пък сметнаха, че той ще последва примера на брат си Пау Гасол и ще прекрати кариерата си.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани