13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Лука Дончич пофлиртува с трипъл-дабъла, Словения би Грузия (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Лука Дончич пофлиртува с трипъл-дабъла, Словения би Грузия (видео)

Две поред за отбора на Александър Секулич на турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Словения регистрира втория си пореден успех на световното първенство. В „Окинава Арена“ отборът на Александър Секулич се наложи над Грузия с 88:67 в мач от група F на шампионата на планетата. „Драконите“ са без загуба в този поток, докато „кръстоносците“ имат 1 победа и 1 загуба.

И ОЩЕ: Не всичко мина по план за Словения в тази среща. Яка Блажич напусна терена в третия период след тежък сблъсък с Торнике Шенгелия и повече не се завърна в игра.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич изнесе пореден перфектен мач за Словения и бе близо до трипъл-дабъл – 34 точки, 10 борби и 6 асистенции, като бе 13/16 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Клемен Препелич добави 15. Зоран Драгич вкара 12 точки.

Александър Мамукелашвили бе най-добър за Грузия с 21 точки и 7 борби. Кахабер Жинцадзе остана с 12.

КЛЮЧЪТ: След равностойната първа четвърт и няколко смени на водачеството през втората еврошампионите от 2017 г. все пак стигнаха до двуцифрена преднина, водени от Лука Дончич, за 45:33 на голямата почивка. След паузата грузинците се доближиха на 5 точки от съперника чрез Александър Мамукелашвили, Торнике Шенгелия и Георги Цинцадзе след 40:45. Словенците обаче отвърнаха с успешни акции на Лука Дончич, Майк Тоби, Клемен Препелич и Грегор Хроват за 63:50. До финалната сирена отборът на Александър Секулич не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 август (сряда) от 14.30 ч. Словения ще излезе срещу Кабо Верде, докато същия ден от 11.00 ч. Грузия ще спори с Венецуела.

СТАТИСТИКА ОТ ГРУЗИЯ – СЛОВЕНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани