19.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Никола Батум: Страх ме е да се прибера у дома

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Никола Батум: Страх ме е да се прибера у дома

Имал съм тежки поражения, но това е най-тeжкото, добави капитанът на Франция

Капитанът на Франция Никола Батум пое отговорност за поражението от Латвия с 86:88 в мач от груповата фаза на световното първенство. По този начин селекцията на Венсан Коле загуби шансове за място във втория етап на турнира.

Дойдохме тук с големи очаквания и разочаровахме много хора, особено себе си. След 12 месеца ще бъдем домакини на голямо събитие. Всички ние, от играчи до треньори и щаб, трябва да се запитаме защо сме тук. Не сме правили това през последните няколко седмици. Ще бъдем смачкани. Това е част от спорта„, заяви Никола Батум.

„Нашата силна страна е защитата. Ние сме един от трите най-добри отбора в отбрана във всеки турнир. Латвия отбеляза повече от 23 точки в три от периодите в срещата. Не звучи добре за нас. Трябваше да съм един от тези, които ще покажат лидерски качества и ще дадат пример. Не го направих и вината е моя„, добави френският национал.

Имал съм тежки поражения, но това е най-тeжкото. Когато загубиш на четвъртфинал или полуфинал, можеш да кажеш, че си се борил, но ние успяхме да преминем първия кръг. Никога не съм се срамувал с екипа на националния отбор на Франция, но сега ме е страх да се прибера у дома. За първи път ме е срам да облека тази униформа, защото много хора вярват в нас“, завърши Никола Батум, който за последно играе на световно първенство. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани