20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Литва повали Словения и ще се бори за петото място...

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Литва повали Словения и ще се бори за петото място (видео)

Йонас Валанчиунас изведе своите до успеха с дабъл-дабъл

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Литва ще спори за петото място на световното първенство. В Манила отборът на Казис Максвитис се наложи над Словения със 100:84 в една от срещите за разпределение на позициите от 5-то до 8-мо на шампионата на планетата.

НАЙ-ДОБРИ: Йонас Валанчиунас бе много полезен за Литва и оформи дабъл-дабъл – 24 точки и 12 борби. Игнас Браздейкис добави 15. С по 14 точки се разписаха Миндаугас Кузминскас и Дейвидас Сирвидис.

Лука Дончич бе над всички за Словения с 29 точки и 6 борби. Алексей Николич вкара 14. Майк Тоби остана с 13 точки и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: Литовците демонстрираха по-точен мерник в стрелбата от игра – 59.4% срещу 38.3% за тима на Александър Секулич. Освен това, сребърният медалист от Евробаскет 2015 направи и повече асистенции – 28 срещу 12 завършващи подавания за словенците.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 септември (събота) от 15.30 ч. Литва ще играе срещу Латвия, докато същия ден от 11.45 ч. Словения ще има за съперник Италия.

СТАТИСТИКА ОТ ЛИТВА – СЛОВЕНИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани