20.2 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Латвия изпепели надеждите на Франция за титла (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Латвия изпепели надеждите на Франция за титла (видео)

Отборът на Лука Банчи изоставаше през почти целия мач, но в края показа кураж и елиминира европейския вицешампион

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Латвия стори немислимото и елиминира от световното първенство един от фаворитите за златото Франция. Това се случи, след като момчетата на Лука Банчи сразиха европейския вицешампион с 88:86 насред Джакарта.

И ОЩЕ: Латвийците продължават във втория етап заедно с Канада от група H, като и двата състава имат вече по 2 победи. С по 2 поражения пък са Франция и Египет.

НАЙ-ДОБРИ: Артурс Жагарс отбеляза 22 точки плюс 5 асистенции за Латвия. Роландс Шмиц добави 20. Давис Бертанс се отчете с 15 точки. Кристерс Зорикс приключи с 13.

Еван Фурние бе най-резултатен за Франция с 27 точки, включително 5 тройки. Гершон Ябуселе вкара 18. Никола Батум остана с 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Французите имаха аванс от 13 точки и водеха в резултата почти през целия двубой. Латвия обаче не се отказа и чрез Артурс Жагарс, Артурс Курукс, Родионс Курукс и Роландс Шмиц намали изоставането си до 85:86 57 секунди преди края. Последва пропуск на Еван Фурние зад дъгата и два успешни наказателни удара на Шмиц от другата страна, с което балтийците излязоха напред с 87:86. 10 секунди преди края Артурс Жагарс бе точен веднъж от фаул линията за 88:86, а в последната атака на Франция Силвен Франсиско не успя да отбележи и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 август (вторник) от 16.30 ч. Латвия ще излезе срещу Канада в спора за първото място в групата, докато Франция ще има мач срещу Ливан същия ден от 12.45 ч.

СТАТИСТИКА ОТ ФРАНЦИЯ – ЛАТВИЯ 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани