20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНационални отбориСВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Перфектна Литва отвя Мексико и продължава напред (видео)

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО: Перфектна Литва отвя Мексико и продължава напред (видео)

Втори пореден успеха за тима на Казис Максвитис на шампионата на планетата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Литва си гарантира място в следващата фаза на световното първенство. Отборът на Казис Максвитис разби Мексико с 96:66 в мач от група D, който се изигра в Манила.

И ОЩЕ: Литовците са с баланс от 2-0 в този поток и са лидери. Със същия актив е и Черна гора, който също продължава напред. Египет и Мексико имат по 2 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Рокас Йокубайтис и Йонас Валанчиунас се разписаха с по 15 точки за победителите, като вторият овладя и 12 борби. Миндаугас Кузминскас се отчете с 14 и 8 борби. С по 10 точки завършиха Игнас Браздейкис и Донатас Мотеюнас.

Габриел Гирон бе най-резултатен за Мексико с 13 точки. С по 10 останаха Пако Круз и Орландо Мендес.

КЛЮЧЪТ: Литовците доминираха под двата ринга, като овладяха общо 47 срещу 29 борби за съперника. Освен това, европейците бяха по-точни в стрелбата от средна дистанция – 65.1% срещу 38.8% за Мексико.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29 август (вторник) от 15.30 ч. Литва и Черна гора ще определят кой ще приключи на върха в група D, докато същия ден Египет и Мексико ще излязат един срещу друг от 11.45 ч.

СТАТИСТИКА ОТ ЛИТВА – МЕКСИКО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани